The Gist
Home

Federal

U.S. Representative, 4th Congressional District

Vote for
1
Term
2 years
Candidates
3
Election
Nov 3, 2026

What this office does: A member of the U.S. House of Representatives votes on federal laws, taxes and spending on behalf of the district.

George E. McDermott

Republican

The gist

No documented position found.

Sam Husseini

Green

Prince George's County

The gist

  • Supports publicly owned open-source voting systems.
  • Supports stopping ICE enforcement.
  • Supports higher taxes and regulation for the very wealthy.
  • Supports expanding Medicare to cover everyone.
  • Supports cutting military spending and following international law.
More about Sam
View sources (1)
  1. Supports publicly owned open-source voting systems.

    VOTE411 Voter Guide: Representative in Congress, District 4, 2026 General Election

    Candidate questionnaire · League of Women Voters of Maryland Education Fund (VOTE411) · VOTE411 answer: Elections · onyourballot.vote411.org

    “Right to Vote, publicly owned open-source voting, a National Elections Commission and eliminate barriers for third parties”
  2. Supports stopping ICE enforcement.

    VOTE411 Voter Guide: Representative in Congress, District 4, 2026 General Election

    Candidate questionnaire · League of Women Voters of Maryland Education Fund (VOTE411) · VOTE411 answer: Immigration · onyourballot.vote411.org

    “not solely enforcement which is ICE and should be stopped”
  3. Supports higher taxes and regulation for the very wealthy.

    VOTE411 Voter Guide: Representative in Congress, District 4, 2026 General Election

    Candidate questionnaire · League of Women Voters of Maryland Education Fund (VOTE411) · VOTE411 answer: Affordability · onyourballot.vote411.org

    “They should obviously be taxed more, more properly regulated”
  4. Supports expanding Medicare to cover everyone.

    VOTE411 Voter Guide: Representative in Congress, District 4, 2026 General Election

    Candidate questionnaire · League of Women Voters of Maryland Education Fund (VOTE411) · VOTE411 answer: Safety net · onyourballot.vote411.org

    “expanding Medicare could cover everyone”
  5. Supports cutting military spending and following international law.

    VOTE411 Voter Guide: Representative in Congress, District 4, 2026 General Election

    Candidate questionnaire · League of Women Voters of Maryland Education Fund (VOTE411) · VOTE411 answer: International affairs · onyourballot.vote411.org

    “Demilitarize and abide by the law.”
Photo of Glenn F. Ivey
Glenn F. IveyOfficial portrait — Maryland Manual On-Line (Maryland State Archives)

Glenn F. Ivey

DemocraticIncumbent

The gist

  • Supports automatic and same-day voter registration.
  • Opposes the SAVE Act.
  • Supports due process for everyone in immigration enforcement.
  • Opposes current federal tariffs.
  • Supports protecting Social Security, SNAP, SSI and Medicaid.
More about Glenn
View sources (1)
  1. Supports automatic and same-day voter registration.

    VOTE411 Voter Guide: Representative in Congress, District 4, 2026 General Election

    Candidate questionnaire · League of Women Voters of Maryland Education Fund (VOTE411) · VOTE411 answer: Elections · onyourballot.vote411.org

    “enabling automatic and same-day voter registration”
  2. Opposes the SAVE Act.

    VOTE411 Voter Guide: Representative in Congress, District 4, 2026 General Election

    Candidate questionnaire · League of Women Voters of Maryland Education Fund (VOTE411) · VOTE411 answer: Elections · onyourballot.vote411.org

    “I am also strongly opposed to the SAVE act”
  3. Supports due process for everyone in immigration enforcement.

    VOTE411 Voter Guide: Representative in Congress, District 4, 2026 General Election

    Candidate questionnaire · League of Women Voters of Maryland Education Fund (VOTE411) · VOTE411 answer: Immigration · onyourballot.vote411.org

    “Everyone, regardless of status, deserves due process.”
  4. Opposes current federal tariffs.

    VOTE411 Voter Guide: Representative in Congress, District 4, 2026 General Election

    Candidate questionnaire · League of Women Voters of Maryland Education Fund (VOTE411) · VOTE411 answer: Affordability · onyourballot.vote411.org

    “reckless tariffs, which act as a hidden tax on working people”
  5. Supports protecting Social Security, SNAP, SSI and Medicaid.

    VOTE411 Voter Guide: Representative in Congress, District 4, 2026 General Election

    Candidate questionnaire · League of Women Voters of Maryland Education Fund (VOTE411) · VOTE411 answer: Safety net · onyourballot.vote411.org

    “I strongly support protecting safety-net programs like Social Security, SNAP, SSI, and Medicaid.”

Challengers are listed first and incumbents last; otherwise candidates appear in ballot order. The Gist does not rank, rate or endorse candidates. Only positions backed by a cited source are shown; 5 issues covered in this race.

U.S. Representative, 4th Congressional District · Maryland 2026 Gubernatorial General Election · The Gist